ProteÏnedieet

Het menselijk lichaam heeft drie energiebronnen:

 • Glucose Ó Brandstof
 • Vetten Ó Reserve
 • Eiwit Ó Bouwstof

 • Ons prote´nedieet (eiwitdieet) is een medische methode die in eerste instantie de opname van koolhydraten, glucose en vetten zoveel mogelijk beperkt. De eiwitten vormen het hoofdbestandsdeel van het dieet, omdat zij noodzakelijke bestanddelen voor spieren, organen en bloed zijn. Eiwitten zijn de bouwstenen voor ons lichaam. Bovendien zorgen ze voor het vervoer van bijvoorbeeld vetten en zuurstof.

  48 Uur na aanvang van het dieet heeft het lichaam haar glucosereserves opgebruikt en gaat ze energie uit haar vetreserves putten. Deze vetverbranding wordt ketose genoemd.

  Ketose is een natuurlijke biochemische afslankreactie van het lichaam. Grote voordelen hiervan zijn; alleen verlies van vetmassa, behoudt van spiermassa, geen honger of vermoeidheid.

  Tijdens het prote´nedieet wordt de bloedsuikerspiegel stabiel gehouden. Er worden geen calorieŰn geteld, omdat het lichaam tijdens de ketose alleen leeft op vetreserves. Bij ieder wekelijks consult wordt door middel van impedantiemetingen gecontroleerd of u werkelijk alleen vetmassa verliest en of uw spiermassa constant blijft.

  Ketose

  Meer weten:  Contact