Vrouw 61

Mijn ervaringen met het dieet van Afslank Instituut Gelderland

“Ik ben suikerpatiënt en moeilijk in te regelen. Dankzij mijn internist Dr. Seinen zijn mijn bloedsuikerwaardes beter geworden door middel van de lantus-insuline. Daarnaast had ik overgewicht, een gevaarlijke combinatie met mijn diabetes 2.

Op advies van mijn internist heb ik contact opgenomen met Willeke van Aken. Het eerste gesprek met haar verliep rustgevend, eerlijk en met haar woorden: ‘Het komt helemaal goed’ kreeg ik het gevoel: dit moet het zijn.

Op een vrijdag ging ik met een tas vol proteďnezakjes naar huis. Ik moest wel even puzzelen met al die verschillende producten, maar ik kon gaan beginnen. Samen met de internist, diabetesverpleegkundige Anneke en dieetadviseuse Willeke kon de insuline gelijk al op de helft, zowel de novorapid als de lantus. Ik hoefde niet langer 5 keer te spuiten maar 4 keer met 1 avandia tablet.

Aanvankelijk at ik 4 proteďnezakjes met onbeperkt rauwkostsalade en roerbakgroenten met weinig koolhydraten. In combinatie met veel water en een heerlijk tussendoortje was dat prima vol te houden. Ik had totaal geen honger. Door mijn eigen schuld kreeg ik de derde dag een hypo. In plaats van 4 proteďnemaaltijden had ik er 3 genomen. Het was een hele omschakeling en best even moeilijk om voor 2 personen, 2 maaltijden te koken, maar met een beetje creativiteit aten we toch lekker. Af en toe was het wel balanceren op de grens met de bloedsuikerwaardes, maar onder de juiste begeleiding zakten die snel naar beneden. En er staat heel wat tegenover; na 1 maand was ik al 10 kilo kwijt. Ik wist niet wat me overkwam. Ik was jaren een vreemde in mijn eigen vel en werd nu langzaam weer mezelf. Het vetgehalte daalde iedere week met ongeveer een kilo, ik begon met 53 kilo en eindig nu met 24 kilo vet.

Na 2 maanden de eerste fase van het dieet te hebben gevolgd, was ik tevreden met 15 kilo minder. Langzamerhand gingen we weer producten toevoegen tijdens de opbouwfase. Dit was het moeilijkst, telkens iets toevoegen: vlees, brood, yoghurt, aardappels, crackers, etc. Plotseling kwam ik in één week 1 kilo vet aan door het invoegen van vers fruit. Alleen druiven en ananas gingen goed. Ik was diep teleurgesteld, omdat niet al het fruit goed voor me is, maar ik ben wel blij om te weten dat niet alleen de insuline de boosdoener is. Tijdens deze opbouwfase ben ik nog 6 kilo afgevallen.

Resultaat: de insuline is teruggebracht van 120 eenheden per dag naar 18 eenheden per dag, geen avandia tabletten meer en een HBA1C waarde van 6,2. In totaal ben ik zo’n 29 kilo afgevallen.

Ik ben dik (of eigenlijk dun) tevreden. Ik heb meer energie en mooie stabiele bloedsuikerwaardes. Het dieet is mij uitstekend bevallen.”Meer weten:Contact